Košarica 0 (proizvod/a) Ukupno 0,00 kn
 x 

Vaša košarica je prazna!

Tko ne bi volio imati staklenu bočicu punjenu pijeskom iz mjesta u kojem ste ljetovali kao dijete ili s vaše omiljene plaže?

Ove bočice je jednostavno napraviti, zahtijevaju vrlo malo sastojaka, te su odličan način da sačuvate lijepe uspomene i ponesete djelić ljetovanja sa sobom gdje god da idete.

Potreban materijal:

- pijesak (po mogućnosti s nekog posebnog mjesta)

- bijele i/ili plave staklene kuglice ili perlice

- staklena bočica

Ako želite, možete dodati i prigodan privjesak ili napraviti ogrlicu. U tom slučaju potrebni su i:

- lanac za ogrlicu

- alkica

- privjesak po želji

- kliješta za nakit

1. Stavite malu količinu pijeska u bočicu, najviše trećinu bočice.

DSC 0395

2. Ubacite nekoliko staklenih kuglica ili perlica na pijesak u bočici.

DSC 0398

3. Zatim dodajte malo vode u bočicu. U nekim bočicama nalazi se obična voda, a u nekima plava voda. Za to je potrebno nekoliko kapi boje za hranu. Voda u malim bočicama izgledati će svijetlije nego ona u velikoj boci.

DSC 0399 1

4. Zatvorite bočicu čepom. Uglavnom se čepovi na bočicama čvrsto drže, ali ako radite ogrlicu, poželjno je staviti malo ljepila na grlo bočice prije stavljanja čepa.

DSC 0402

I gotov je mali suvenir. Ako želite napraviti ogrlicu, pratite još i sljedeće korake:

5. Pomoću kliješta za nakit stavite alkicu na koju pričvrstite mali privjesak po izboru na čep bočice.

DSC 0411

6. Kroz alkicu provucite odabrani lančić.

I gotovo! Kako vam se čini? Sviđaju li vam se ovakvi suveniri? Voljeli bismo vidjeti i vaše radove!

DSC 0417

Bilo je jutro kao i svako drugo, a ja sam čitala knjigu pokraj prozora. Izgubila sam se između redaka, sve dok me buka nije probudila iz sanjarenja i ugledala sam Towandu kako trči prema vratima. Netko je tamo ostavio paket s papirićem na kojem je pisalo:

"Svijet je prevelik da bi ostao neistražen."

Tko bi i zašto ostavio to ispred mojih vrata?

Bila sam jako znatiželjna i odmah sam se bacila na otvaranje kutije. U tom trenutku preplavio me miješani osjećaj intrige i uzbuđenja. Što bi moglo biti unutra?

U paketu se nalazilo povećalo, istraživački šešir i tajanstveni papirus s ispisanim hijeroglifima.
Nekoliko sekundi bila sam zbunjena. Međutim, nije dugo trajalo jer se u meni nešto zapalilo, poput iskre. U tom sam trenutku odlučila: Moram otkriti zagonetku skrivenu u tom papirusu.

"Towanda spremi se, idemo u Egipat!"

Uskoro smo bile spremne krenuti na novo putovanje kako bismo pokušale riješiti ovu misterioznu poruku.

I tako je započela ova avantura, prelazeći preko rijeka koje ispod korita skrivaju tisuće priča. U daljini se mogao razaznati obris veličanstvene piramide koja nas je pozivala da otkrijemo njene misterije.

Padale su posljednje sunčeve zrake, a zvuk vode koji je pomicao naš brod približio nam je odredište. Čekao nas je Egipat sa svojom crvenom zemljom, velom tajni i stoljećima povijesti. Hodajući ulicama i promatrajući spomenike, naša želja za istraživanjem svih njegovih kutaka se povećavala.

Konačno, sjedeći s Towandom u podnožju piramide, znala sam da je život kao i ovaj papirus: tajanstven, avanturistički, prepun odluka. Život će nam svakodnevno otkrivati svijet čineći ga našim, uživajući u svakoj enigmi.

Život je putovanje, rast, svakodnevno promatranje svijeta kao da je prvi put. Dopustite da vas iznenadi, otkrivajte njegovu povijest, upoznavajte kulture svih ljudi, stavite se u njihove cipele i pokušajte ih upoznati. Život je jedna ogromna zagonetka i svi smo dio nje, a ja ću sada pokušati shvatiti što je skriveno u tajanstvenom papirusu koji držim u rukama.

„Ja sam Anekke. Želim biti dio tvojih sjećanja, tvoja nostalgija, oni prekrasni trenuci uhvaćeni u vremenu koje ponovo proživiš kad počneš sanjati. Stvorena sam da vam donesem mir i pomognem prenijeti lijepe osjećaje kao što su ljubav i prijateljstvo. Ljudi kažu da imam taj romantični dašak nježnosti i nevinosti koji vas vodi u čaroban svijet pun snova. Sebe bih opisala kao punu ljubavi, ali zagonetnu, što ljude čini znatiželjnima o tome tko sam ja zapravo, odakle dolazim i koje su moje tajne. Tajne koje ćete otkriti…“

Stranica 1 od 3

Sve novosti

+385 042 351 121

Za Vaše upite

Radno vrijeme

Pon-pet: 8h - 20h, Sub: 8h - 13h

Besplatna dostava

za narudžbe iznad 400 kn

Povrat novca 100%

Unutar 30 dana

Webshop ponuda