Košarica 0 (proizvod/a) Ukupno 0,00 kn
 x 

Vaša košarica je prazna!

Postoji li ljepši poklon od onog personaliziranog?

Dekoracije s efektom školske ploče zanimljive su gotovo svima jer ih mogu sami dodatno personalizirati kredom ili chalk markerom. 

Materijali koje smo mi koristili:

 • DO IT sprej za efekt školske ploče
 • špaga
 • chalk marker

 

 

Prvi korak je obojati bocu DO IT sprejem pomoću kojeg se dobije efekt školske ploče.

Sprej je najbolje koristiti na otvorenom jer ima jak miris. Špricajte s udaljenosti od oko 30 cm od boce. Sprej se brzo suši.

Nakon što je boca obojana, možete ju ukrasiti po želji pomoću drugih boja, krede, markera, špage, kristalića i slično. Ovdje možete vidjeti naš gotov rad. Pohvalite nam se svojim radovima :)

Bliži se Valentinovo, a ne znate što pokloniti voljenoj osobi? Buket cvijeća je super, ali često ga smatramo previše jednostavnim poklonom. Isto kao i čokolada, to je poklon s kojim se teško može pogriješiti, ali volimo dodati još nešto uz nju. Zašto onda ne bi spojili to dvoje na poseban i kreativan način? Ovdje ćemo vam pokazati kako to napraviti na vrlo jednostavan način. Ovo je također savršen poklon za pokazati zahvalnost i odgovara u bilo kojoj situaciji. Na kraju možete pronaći videou kojem se prikazan postupak izrade.

 

Potreban materijal:

 1. Čokoladice ili bomboni u omotu
 2. Slamke
 3. Krep papir
 4. Krep traka (cvjećarska)
 5. Vruće ljepilo, škare, prozirno ljepilo u tubi ili traci

 

 

1. Zaljepite po jednu slamku za svaku od čokoladica. Pazite da se ne opečete!

2. Pripremite krep papir u željenoj boji za latice. Izrežite traku širine 8 cm (ovisno o veličini čokoladica) i dužine 20 cm. Preklopite traku 3 puta kako bi lakše s jedne strane izrezali oblik latica.

3. Razvucite traku i nanesite ljepilo uz duž trake po strani koja nije izrezana. Važno je biti nježan jer je krep traka osjetljiva i lako se trga.

4. Počevši od donjeg dijela čokoladice (uz slamku) krenite ljepiti traku oko čokoladice. Ljepite ju i nabirajte tako da ju cijelu možete zaljepiti na taj donji dio kako bi dobili oblik cvijeta. Zadnji dio možete samo pričvrstiti selotejpom.

5. Po želji možete izrezati i list te ga zaljepiti na slamku, ispod dobivenog cvijeta. List možete iskoristiti kako bi pokrio selotejp.

6. Slamku omotajte cvjećarskom trakom. Ona je savršena za to jer je zelena i samoljepiva tako da se pomoću nje dobiva uvjerljiva stabljika.

Možete eksperimentirati s trakom kako bi dobili drugačije oblike i veličine latica.

Nakon što naravite nekoliko cvijetova, svaki sljedeći ide sve brže, te ih možete raditi uz omiljenu seriju :)

 

 

Inspiracija za ovakve stvari obično dolazi iz svakodnevnih situacija koje se brzo pretvore u probleme. Primjerice, obična zdjela ili kutijica za gumbašnice lako završi na podu i teško je odmah pokupiti baš sve. Prednost ove zdjele je da magnetići drže sve na okupu.

Potreban materijal:

 1. FIMO masa - boje po želji
 2. Okrugla modlica za kolače ili čaša - veličinu možete odrediti sami
 3. FIMO lak (po želji)
 4. Valjak za razvlačenje mase, može i tvrđa plastična čaša
 5. Mali jaki magnetići
 6. Jako ljepilo
 7. Srebrna kontura za rubove

 

Boje koje su ovdje korištene:

 • FIMO soft bijela 8020-0, FIMO effect ruby quartz 8020-286, FIMO effect blue ice quartz 8020-306, FIMO soft zelena jabuka 8020-50, Fimo soft crna 8020-9.

Na slici su prikazane proporcije pojedinih boja korištene u ovom slučaju. 

Postupak izrade:

1. Odvojite FIMO masu po bojama koje želite. Gnječite svaku od njih koliko je potrebno da više ne bude tvrda. 

2. Zarolajte svaku boju u oblik zmije i omotajte jednu oko druge.

3. Razvaljajte ih poput tijesta. Na slici je prikazano kako se to radi uz pomoć alata za valjanje tijesta, ali valjak će napraviti jednako dobar posao. Ponovite postupak nekoliko puta kako bi se boje lijepo izmiješale. 

4. Kad ste zadovoljni rezultatom napravite lopticu i valjkom izvaljajte masu do željene debljine. Ovdje je debljina oko pola centimetra.

5. Izrežite krug željene veličine. Odmah možete utisnuti magnetiće s donje strane.

6. Rubove lagano svinite prema gore ili stavite masu na posudicu za pečenje kako bi se tokom pečenja sredina lagano spustila prema dolje.

7. Masu ispecite u pečnici sukladno uputama na pakiranju. Nakon što se ohladi, rub možete obojati u srebrno pomoću konture, ali i ne morate. Na slici se vidi razlika.

8. Magnetiće zaljepite na donju stranu zdjelice, ako ih niste već utisnuli u masu.

Dobili ste lijepu magnetsku zdjelicu koju možete koristiti za sve što želite i možete biti sigurni da metalne stvari neće samo tako ispasti iz nje :)

Stranica 1 od 5

Sve novosti

+385 042 351 121

Za Vaše upite

Radno vrijeme

Pon-pet: 8h - 20h, Sub: 8h - 13h

Besplatna dostava

za narudžbe iznad 400 kn

Povrat novca 100%

Unutar 30 dana

Webshop ponuda