Bilo je jutro kao i svako drugo, a ja sam čitala knjigu pokraj prozora. Izgubila sam se između redaka, sve dok me buka nije probudila iz sanjarenja i ugledala sam Towandu kako trči prema vratima. Netko je tamo ostavio paket s papirićem na kojem je pisalo:

"Svijet je prevelik da bi ostao neistražen."

Tko bi i zašto ostavio to ispred mojih vrata?

Bila sam jako znatiželjna i odmah sam se bacila na otvaranje kutije. U tom trenutku preplavio me miješani osjećaj intrige i uzbuđenja. Što bi moglo biti unutra?

U paketu se nalazilo povećalo, istraživački šešir i tajanstveni papirus s ispisanim hijeroglifima.
Nekoliko sekundi bila sam zbunjena. Međutim, nije dugo trajalo jer se u meni nešto zapalilo, poput iskre. U tom sam trenutku odlučila: Moram otkriti zagonetku skrivenu u tom papirusu.

"Towanda spremi se, idemo u Egipat!"

Uskoro smo bile spremne krenuti na novo putovanje kako bismo pokušale riješiti ovu misterioznu poruku.

I tako je započela ova avantura, prelazeći preko rijeka koje ispod korita skrivaju tisuće priča. U daljini se mogao razaznati obris veličanstvene piramide koja nas je pozivala da otkrijemo njene misterije.

Padale su posljednje sunčeve zrake, a zvuk vode koji je pomicao naš brod približio nam je odredište. Čekao nas je Egipat sa svojom crvenom zemljom, velom tajni i stoljećima povijesti. Hodajući ulicama i promatrajući spomenike, naša želja za istraživanjem svih njegovih kutaka se povećavala.

Konačno, sjedeći s Towandom u podnožju piramide, znala sam da je život kao i ovaj papirus: tajanstven, avanturistički, prepun odluka. Život će nam svakodnevno otkrivati svijet čineći ga našim, uživajući u svakoj enigmi.

Život je putovanje, rast, svakodnevno promatranje svijeta kao da je prvi put. Dopustite da vas iznenadi, otkrivajte njegovu povijest, upoznavajte kulture svih ljudi, stavite se u njihove cipele i pokušajte ih upoznati. Život je jedna ogromna zagonetka i svi smo dio nje, a ja ću sada pokušati shvatiti što je skriveno u tajanstvenom papirusu koji držim u rukama.